‘Een hovenier wordt u niet, een hovenier bent u’. Dit is een uitspraak die vaak wordt gehanteerd door hoveniers zelf. Het moet in hart en nieren zitten het beroep. Van jongs af aan zijn ze al bezig met de natuur. Ze vinden het fijn om met z’n handen te werken. Ze houden van al het groen om zich heen en zijn het liefst elke dag buiten. Wanneer ze buiten zijn dan beginnen hun z’n handen al te jeuken om eraan te werken. Ze genieten van elke dag buiten en ervoor te zorgen om van een lelijke tuin, een schitterende tuin te maken. Het omtoveren van een rommeltje tot een tuin waarvan mensen elke dag in willen zitten. Dat is iets wat een hovenier naar streeft. Zo moeten er ook verschillende aspecten in balans zijn, waaronder:
- Groen en verharding: Het moet niet te groen waardoor u de bomen het bos niet meer ziet. Maar ook niet teveel bestrating waardoor het een pleintje lijkt. Zo streven de hoveniers er naar om dit in balans te krijgen
- Hoog en laag: Het moet niet kaal en saai ogen. Het is daarom ook belangrijk voor een hovenier om de verschillende elementen te kunnen combineren. Er moet diepte in zitten maar ook een fijn gevoel geven zodat het niet te plat lijkt.
- Rust en privacy: Het moet een thuisgevoel zijn waar u graag in gaat zitten. Het moet een tuin worden waar u tot rust komt.
- Werken en genieten: Elke hovenier streeft ernaar om nog te genieten van het werk. De passie die hij in elke tuin steekt moet daarom ook gewaardeerd worden. Wanneer iemand werkt en geniet daarvan, zal altijd resulteren in de mooiste werken.
Hoe vindt ik een hovenier?
Wij leven in een tijdperk dat dit niet meer zo moeilijk is om er een te vinden. Het wel bekende Google is hier een meester in. Type bijvoorbeeld hovenier Nijmegen in en u zult vinden. Wat u ook kunt doen is gewoon vragen aan bekenden of via via. Dit zijn meestal de beste uitkomsten want zo weet u dat deze hovenier al goed werk heeft afgeleverd.